BeautyPoint Groningen

IPL informatie

Er zijn tegenwoordig veel benamingen voor behandelingen d.m.v. lichttherapie, zoals I.P.L. (Intense Pulsed Light), VPL (Variable Pulsed Light) en zo nog meerdere.
Deze “methoden”werken allemaal volgens eenzelfde principe, namelijk het behandelen van een bepaalde indicatie door middel van lichttherapie, selectieve foto-thermolyse.

Bij selectieve foto-thermolyse wordt gebruik gemaakt van het aanwezige pigment, melanine > kleur, in de haren. Pigment heeft de eigenschap dat het lichtenergie absorbeert en omzet in warmte. Het noodzakelijke pigment fungeert dus als geleider naar het uiteindelijke doelorgaan, het haarzakje.

Het grote verschil tussen IPL en Laser is dat bij IPL gewerkt kan worden op verschillende lichtsterktes waardoor de opperhuid minder te verduren krijgt en een zeer grote groep mensen veilig te behandelen is.

Hoeveel behandelingen heb je nodig?
Niet elke zichtbare haar is een actieve haar in de groeifase. Het overige haar bevindt zich in de overgangs- of rustfase en kan daardoor nog niet behandeld worden. Ongeveer 10 à 30% van het lichaamshaar bevindt zich in de groeifase. Alleen dit haar kan behandeld worden.

Vanwege de verschillende cycli van een haar is te verklaren waarom niet alle haren in één behandeling verwijderd kunnen worden.Tijdens elke behandeling verwijdert I.P.L. alle haren die zich in de groeifase bevinden. Daarom zijn er minimaal 8 à 10 behandelingen nodig om tot het gewenste resultaat te komen.
Het aantal behandelingen is mede afhankelijk van de dichtheid van de haargroei.

100 % is nooit haalbaar
Het is goed om te weten dat geen enkel I.P.L. / Laser systeem een locatie 100% haarloos kan maken. Een totale haarreductie van ongeveer 80 à 90% is reëel.

Zijn alle haarkleuren geschikt voor I.P.L.?
Met ons apparaat is een lichtsterkte te bereiken die ook voor blonde haren geschikt is. Wel is de slagingskans bij deze haren kleiner dan bij donkere haren en zullen wij na 2 behandelingen bekijken of het zinvol is om de behandelingen te continueren.

Hoe gaat het in zijn werk?

  • Bij uw eerste bezoek zullen wij u uitgebreid informeren of IPL behandeling en nemen wij een medische anamnese af.
  • We vragen u 2 dagen voor de afspraak het te behandelen gebied te scheren.
  • We starten de behandeling altijd met een testflits.
  • Na de behandeling brengen we een verkoelende gel aan en maken we een vervolgafspraak.

 

Wat kost het?

De kosten bij BeautyPoint zijn €1,00 per flits.  Wel zo eerlijk omdat je na een aantal behandelingen minder haargroei krijgt en dus ook minder gaat betalen.

Hieronder een aantal gemiddelden per behandeling:

 • Oksels 20 flitsen
 • bovenlip 8-10 flitsen
 • kaak 15-25 flitsen
 • onderbenen incl. knie 150 flitsen
 • rug 100-150 flitsen
 • bikinilijn 25-30 flitsen
 • hele schaamstreek 50-70 flitsen

 

Heeft u vragen? Bel of mail dan gerust!