Waarom reinigen?

Je talklieren produceren de hele dag door talg om je huid soepel te houden. Bij veel mensen is er (plaatselijk) een overmatige talgproductie. 
Het reinigen van je huid is erg belangrijk om overtollig talg, stof, make-up en ander vuil te verwijderen van je huid. Deze stoffen verstoppen je poriën en kunnen zorgen voor puistjes en irritaties. Huidverzorgingsproducten werken vele malen beter op een schone huid, dus als je een creme aanbrengt zorg dan altijd dat je huid schoon is. Zo kunnen werkstoffen veel beter doordringen. 

Goed reinigen zorgt ervoor dat de structuur van de poriën fijner wordt en je huid er fris uitziet. Wij adviseren naast een basis reiniging ook een exfolërend product zoals de Ageless Total facial cleanser met glycolzuur (fruitzuur) te gebruiken om de dode huidcellen op milde wijze te verwijderen.

Exfoliëren is zeer belangrijk, zeker voor een dikke of oudere huid. Wanneer je ouder wordt schilfert de hoornlaag minder snel af waardoor je huid er doffer uit gaan zien. Dagelijks exfoliëren met fruitzuren helpt je huid gezond te houden en werkt hydraterend!

shutterstock_788071483.jpg
Ellen Valk