IPL ontharen

Nooit meer scheren..nooit meer irritatie.

Er zijn tegenwoordig veel benamingen voor behandelingen d.m.v. lichttherapie, zoals I.P.L. (Intense Pulsed Light), VPL (Variable Pulsed Light) Laser en zo nog meerdere.
Deze “methoden”werken allemaal volgens eenzelfde principe, namelijk het behandelen van een bepaalde indicatie door middel van lichttherapie, selectieve foto-thermolyse. Bij selectieve foto-thermolyse wordt gebruik gemaakt van het aanwezige pigment, melanine (kleur), in de haren. Pigment heeft de eigenschap dat het lichtenergie absorbeert en omzet in warmte. Het noodzakelijke pigment fungeert dus als geleider naar het uiteindelijke doelorgaan, het haarzakje.

Het grote verschil tussen IPL en Laser is dat bij IPL gewerkt kan worden op verschillende lichtsterktes waardoor de opperhuid minder te verduren krijgt en een zeer grote groep mensen veilig te behandelen is. Naast de gewone IPL behandeling bieden wij ook SHR (Super Hair Removal) behandeling aan. Dit is zeer geschikt voor mensen met een donkere huidskleur en het behandelen van grote oppervlakken zoals benen of rug.

kom langs voor een gratis en vrijblijvende proefbehandeling van de oksels!

Q&A

 1. Hoeveel behandelingen heb ik nodig? 

  Het aantal behandeling hangt af van de dichtheid van de haargroei, het oppervlak en de hoeveelheid pigment in de haren. Voor behandelingen in het gelaat zijn gemiddeld 12-15 behandelingen nodig, voor lichaamsbeharing 8-12 behandelingen. In de jaren na de kuur zijn 1-2 onderhoudsbehandelingen nodig.
   

 2. Mag ik wel harsen of epileren?

  Ten tijde van de ontharingskuur mag je niet epileren of harsen. Scheren mag wel.
   

 3. Gaan alle haren weg?

  Nee, een haarreductie van 80-90 % is reëel. Deze haren komen niet meer terug.
   

 4. Hoeveel weken zit er tussen de behandelingen?

  De interval is per lichaamsdeel verschillend en ligt tussen de 2 en 12 weken. Wij zullen je hierover informeren tijdens het intake gesprek.
   

 5. Ik ben zwanger, kan ik wel IPL behandeling ondergaan?

  Nee, wij raden aan geen IPL behandelingen te ondergaan tijdens de zwangerschap i.v.m. veranderde hormoonhuishouding.
   

 6. Wat kost IPL ontharen bij BeautyPoint?
  Bij ons betaal je per flits (ongeveer 10cm2) €1,00. Zo kun je zelf bepalen wat je wel of niet geflitst wilt hebben. Bij iedereen is de haargroei anders en op deze manier betaal je altijd een eerlijke prijs voor de behandeling die wij uitvoeren. Wanneer je een aantal behandelingen hebt gehad en je haargroei wordt minder, dan betaal je ook minder. Dit betekent ook dat wij voor de meeste onderdelen geen vaste prijzen hebben, een persoonlijke prijsindicatie kunnen we je geven tijdens het intake gesprek. 

Prijsindicatie  IPL ontharen per behandeling. (gemiddelden)

 • bovenlip €8,00

 • oksels €20,00

 • bikinilijn €30,00

 • volledig schaamstreek €50,00

 • bilnaad €15,00

 • SHR onderbenen €99,00(vaste prijs per behandeling)

 • SHR hele benen €185,00 (vaste prijs per behandeling)

 • SHR rug €99,00 (vaste prijs per behandeling)

 • Bovenrug €40
   

Vrijwel alle onderdelen van het lichaam kunnen behandeld worden.


Met het maken van een afspraak gaat u akkoord met onze algemene voorwaarden.