Pigment behandeling

Pigmentvorming zoals sproeten, ouderdomspigment, zonschade en melasma zijn goed te behandelen. Dit doen wij met IPL behandeling en peelings. Gebruik van pigment remmende producten van IMAGE skincare versterken het effect van deze behandelingen. Voor meer informatie kunt u vrijblijvend contact met ons opnemen. Gemiddeld zijn er 2-4 behandelingen nodig en is de hersteltijd 1-2 weken.

 

prijzen

Kleine zone zoals handen of wangen €49,00 p.b.

Grote zone zoals gelaat of armen €69,00 p.b.

shutterstock_174192170.jpg

Ouderdomspigment

Ouderdomsvlekken (lentigo senilis) zijn goedaardige bruine of zwarte hyperpigmentaties in de huid. Ze komen veel voor; bij ruim 90% van de mensen ouder dan 60 jaar zijn deze pigmentvlekken op het lichaam aanwezig. De vlekken komen het meest voor op de plaatsen waar de huid makkelijk door de zon beschenen wordt, zoals het decolleté, de schouders, de bovenkant van de armen, handruggen en in het gezicht.

Pigment door zonsschade

melasma

Melasma kenmerkt zich door bruine vlekken in het gezicht, als gevolg van een overschot aan pigment (melanine), ook wel hyperpigmentatie genoemd. Bij melasma verschijnen lichtbruine tot donkerbruine vlekken op het voorhoofd, bovenlip of jukbeenderen. . Melasma ontstaat meestal bij vrouwen rond de 20 tot 40 jaar, de leeftijdscategorie waarin hormonale schommelingen sneller voorkomen.

shutterstock_1159063858.jpg

Sproeten

Sproeten komen voor bij mensen met een lichte huid en bij mensen met rossig haar. Je wordt er niet mee geboren. Ze ontstaan wel in de kindertijd, zodra de huid met zonlicht in aanraking komt. De één vindt sproeten schattig of een teken van schoonheid, de ander is er absoluut niet blij mee.